Laddar inför nästa Lyonresa och hittade en bra sida för ost- och vintips från Frankrike. Det är inte alltid frestande att åka dit, det är trots allt jobb men då får man tänka på all god ost och gott vin man kan få till livs!
På en ost- och vinprovning jag var på fick vi lära oss några bra tumregler, druvor och regioner osv är mest svårt att minnas men provningsledarens regler var:
Mjuka ostar = Vitt vin
Hårda ostar = Rött vin
Vet du var osten kommer ifrån kan du köpa vin från samma region och vice versa!
Detta är såklart generaliseringar men fungerar bra, det verifierades på den här siten:
Roligt att läsa att ostarnas kung: Brie de Meaux är god att serveras till champange (mjuk ost = vitt vin...), kanske inte det man tänker först på att servera till ostbrickan men föreställ dig den krämiga, nötiga osten tillsammans med det söta, bubbliga vinet! Mmmm....
Längst ner finns länkar till en receptdatabas och en vinsite för fransk mat och vin.
Imorgon ses vi, Frankrike!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar