Jag sitter och väntar på skjutsen till nyårsfesten som skall hållas i ett vintervitt Mollösund. Jag har fått ansvaret för desserten och eftersom jag älskar dessertviner har jag fått utlopp för min passion!
Gästerna kommer bjudas på Mathias Dahlgrens nyårsdessert;
Sabayonekräm med Sorbet och Hallon
till 4 personer behövs
2 äggulor
100 g socker
1 dl Moscatvin
1 dl vispad grädde.
Vispa ihop äggulorna, sockret och vinet över ett vattenbad tills krämen är luftig och fluffig. Ta av från värmen, vispa tills det svalnat och tillsätt den vispade grädden.
Varva Sabayonekrämen med hallonsorbet, persikosorbet, maränger och hallon. Pynta med mynta...
Hemköp tillhandahöll ingen persikosorbet så mina gäster får svartvinbär- och hallonsorbet istället. Marängerna gjorde jag igår!
Jag köpte ett italienskt muscatvin Nivole att ha i krämen men framförallt servera till. Hoppas det kommer smaka som jag drömmer om: lätt kolsyrat med låg alkoholhalt och lagom sött och friskt. Dessertvinet skall vara aningen sötare än desserten så jag tror det här blir toppen!
1 kommentar:
åh hå en sådan magnifik desert har man sällan smakat! Magiskt!
Skicka en kommentar