torsdag 30 december 2010

Magens jultomte

Tidigare i jul avnjöt jag det godaste och lyxigaste julbord jag ätit - på Mannerströms Sjömagasinet! Metervis med lax, sill och andra fiskrätter och såklart de klassiska kötträtterna och ett dignande efterrättsbord. Det allra godaste på julbordet var Janssons frestelse och knepet är att tillsätta 2 msk orökt röd kaviar i frestelsen, det blir en jämn och fin sälta, ansjovisen kan bli lite skarp på enstaka ställen annars.

I mellandagarna fyndade jag Mannerströms bok med julrecept och med boken i handen tågade jag in på Kometen för en klassisk wienerschnitzel (på gödkalv) till lunch. Mitt i maten stormar Mannerström själv in för en öl och en bit mat och givetvis signerar han min bok och önskar god fortsättning. Vilken dag! Vilken matjul!

Det ska bli spännande och se vad som händer med Sjömagasinet nu när Mannerström lagt ner där. Tills vidare får jag (och Plura) njuta av Kometen lite oftare...

Inga kommentarer: