fredag 26 mars 2010

Dagens lyx!

Dagens lunch är nog bland det bästa som serveras i lunchväg här i trakterna; Sjömagasinet. De serverar Dagens lunch och Affärslunch. Idag serverades Halstrad kummel med getostshollandaise, råstekta svartrötter och rödbetor samt Anyapotatis.

Tyvärr fick jag ingen bild på anrättningen men blunda och föreställ er så är ni halvvägs! Åh! Någon sa att när man tänker på det blir det som handsvett... fast i munnen...

www.sjomagasinet.se

Såhär skriver Ett lingon om Anyapotatis: "Anya är en liten avlång potatis som äts med skalet på. Smaken är lätt nötaktig och den går tro det eller ej hyfsat bra att knapra i sig rå ... Den gör sig mycket bra som ugnsstekt, endast kryddad med lite salt och peppar plus en gnutta vitlök om man så vill. Det går givetvis också bra att steka den i stekpannan. ... Jag är förälskad."
Själv testade jag den tillsammans med andra lyxiga potatissorter i nyårets natt-vicknings-pyttipanna.

Inga kommentarer: