Tillbaka igen på försök och begäran. :)
Har en del gott i bagaget och jag får börja från redan innan jul. Vi träffades och gjorde ljuvliga dumplings. Senare gjorde vi ytterligare ett försök och då med kanske den godaste fyllningen och såsen någonsin!
Fyllning:
100 g grön sparris
100 g rensade räkor eller kräftstjärtar
1 liten vitlöksklyfta1/2 krm sambal oelek
1 tsk fish sauce
100 g rensade räkor eller kräftstjärtar
1 liten vitlöksklyfta1/2 krm sambal oelek
1 tsk fish sauce
Deg:
2 dl mjöl
1/2 msk majsena
2 krm salt
1 ägg
1 1/2 msk vatten
1/2 msk majsena
2 krm salt
1 ägg
1 1/2 msk vatten
DOPPSÅS:1/2 dl soja av japansk typ
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1 1/2 msk farinsocker
1-2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda
1 tsk rostade sesamfrön
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1 1/2 msk farinsocker
1-2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda
1 tsk rostade sesamfrön
Gör degen, kavla ut lövtunnt och måtta ut cirklar. Lägg lite fyllning på mitten och kläm åt kanterna så det blir små calzoneliknande dumplings. Koka tills de sjunker (eller flyter, minns inte vilket nu) / ångkoka / och stek dem om du vill. Doppa i den fantastiska såsen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar