Som vanligt satte dillen sina spår och lite ömklig pysslade jag hemma och passade på att baka bullar. Mitt favoritfik Café con Leche serverar fantastiska vaniljbullar som jag gjorde ett försök att efterhärma.
Grundreceptet är från Vår kokbok för vetedegar:
25 g jäst
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
75 g smör
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
Jäs 30 min i bunke och 30 min på plåt efter utbakning, baka i 250 grader i 5 minuter.
Fyllningen gjorde jag med rumsvamt smör som jag bredde ut över den utkavlade degen. Sedan pudrade jag över rikligt med vaniljsocker och snurrade ihop till snurror. Några fick strösocker och några fick pärlsocker som dekoration. Ljuvligt goda!
Dagens husmorstips för brödbakning: var försiktig så du inte tar för mycket mjöl, väg helst (1 dl = 60 g)!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar