Helgen som var tillbringade jag i Skagen! På överraskningsutflykt med besök på Grenen, mysiga hotellet Petit Hotel och fantastiska Kokkenes. En av de absolut bästa ställena jag ätit på och då är ändå inte sällskapet inkluderat i den generösa bedömningen.
Förrätten var en sparrisrisotto med handpillade rejer...
Huvudrätten var smörbakad torsk på grönsaksbädd och överst från vänster: polenta med grönsaker, baconlindad squash, spenatsufflé och tomat med pesto. Skummet runtom var gott men omöjligt att beskriva med det svenska alfabetet för en icke dansktalande. Behöver jag säga att torsken var tillagad perfekt och föll isär vid blotta anblicken. Till detta: Sancerre - favorit av vita viner.
Desserten så: ackompanjerad av en fantastisk cognac (lika svårutläst som såsen) och kaffe serverades chokladkaka med chokladglass och hallonsorbet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar