onsdag 28 april 2010

Världens lättaste dessert: ostkaka


Inspirerad av Plura och Mauro blev det ostkaka häromdagen. Färdigköpt från Frödinge! Till detta laktosfri grädde och pappas körsbärssylt, underbart enkelt och gott. Ostkakan var däremot inte laktosfri.... jag ska testa att göra egen någon gång, på laktosfri keso, då ska jag berätta hur det går.

Vispa 3 ägg och 5 msk socker.

Mal 0,5 dl sötmandel och ev. 2 bittermandel i en mandelkvarn. Häll ner detta i ägg- och sockersmeten.

Vispa därefter ner 0,5 dl vetemjöl och därefter 3 dl mjölk. Rör till sist ner 500 g keso.

Häll smeten i en smord ugnssäker form som rymmer ca 1 ½ liter, eller ta två mindre formar. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 1 timme och 10 min.




1 kommentar:

Anonym sa...

Håhåhå, tack för påminnelsen. Det verkar bo en sockerberoende varelse i mig som nog skulle äääälska det där.
/Sofi