lördag 20 mars 2010

Loaf med Vit choklad och hallon


Ursprungligen ett recept av systrarna Voltaire med banan och valnötter som vännen bjöd mig på och som var fantastiskt gott. Efter att han läst ett muffinsrecept justerade jag innehållet till hallon, blåbär och vit choklad. Otroligt god kaka av lite mäktigare sockerkakssnitt! En gäst tyckte den kvalade till pervo-kategorin, perverst goda kakor alltså...

3 ägg
3 dl socker
75 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker. Smält smöret. Slå i mjölken och låt koka upp. Blanda de båda delarna. Dutta i bakpulvret i mjölet och rör ner mjölblandningen och vispa till en slät smet. Häll i en stor bröad form. Hacka vit choklad grovt och häll chokladhack och bären ovanpå smeten. När den gräddas sjunker de ner och smälter. Grädda i 175° i ca 40 min.

Jag använde en hel vit chokladkaka, ca 150 g och 3/4 av ett paket frysta bär, gissar att det också var ca 150 g. Det blir MYCKET smet så var beredd med några muffinsformar om du inte har en stor form.

2 kommentarer:

B sa...

Perverst god var en mycket bra beskrivning!

Anonym sa...

Nu har jag testat din pervokaka. Pervers var ordet...
/S