tisdag 16 mars 2010

Husman: Lapskojs


I helgen pratade vi om skolmat och jag mindes lapskojs som en storfavorit. Idag testade jag att göra egen! Precis lika gott som jag mindes. Som vanligt är allt som serveras till rödbetor underbart...
10 potatisar
1 burk Salta biten
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
vitpeppar
salt
smör

Skala och tärna potatisen, koka tillsammans med köttburkens innehåll och kryddorna i ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Häll av det mesta av spadet och ta upp kryddorna. Ha i så mycket smör du kan försvara och salta försiktigt. Servera med rödbetor.

(För den som undrar över porslinet så var det det finaste jag kunde hitta när jag var ca 10 år gammal. Sedan dess har det legat i en låda men på uppmuntran av en kollega tog jag fram det och med en nypa ironi får jag erkänna att jag nog gillar det igen. På nåt sätt.)

2 kommentarer:

Bertie sa...

Nej tyvärr, det liksom knyter sig i magen när jag ser bilden, jag är ledsen :-)

scary mary sa...

haha, du slipper... mer till mig :)