onsdag 10 mars 2010

Dessärtt på lätt sätt

Ju torftigare lunchlåda desto sliskigare fantasier om desserter? Idag måste det var patetiska lådor för tipsen haglade. Jag hörde om en variant på fusk-ris-a-la-malta på keso, grädde och vanilj. Låter spännande!
Den här desserten serverades på årets nyårsfest och var jättesmarrig.


Varva sorbet, turkisk yoghurt, hackade och rostade hasselnötter i ett glas. Droppa lite olivolja över! I skrivande stund tror jag att en saltflinga ovanpå hade passat! Bilden är från nyår och jag tror att ansvarig var lite väl generös med oljan. Jag gillar hallon- och mangosorbet och har man ett tomt kylskåp funkar vanlig vaniljyoghurt utmärkt istället för turkisk.

2 kommentarer:

B sa...

Du har rätt, receptet är inte komplett utan flingsalt som strös över! Dessutom blandas oljan med lika delas apelsinhonung, fick du med det? Och: orginalreceptet säger aprikos/persikosorbet, men det harvi aldrig fått tag på...

scary mary sa...

oj, nej det missade mina annars så känsliga smaklökar... apelsinhonung!