Ju torftigare lunchlåda desto sliskigare fantasier om desserter? Idag måste det var patetiska lådor för tipsen haglade. Jag hörde om en variant på fusk-ris-a-la-malta på keso, grädde och vanilj. Låter spännande!
Den här desserten serverades på årets nyårsfest och var jättesmarrig.
Varva sorbet, turkisk yoghurt, hackade och rostade hasselnötter i ett glas. Droppa lite olivolja över! I skrivande stund tror jag att en saltflinga ovanpå hade passat! Bilden är från nyår och jag tror att ansvarig var lite väl generös med oljan. Jag gillar hallon- och mangosorbet och har man ett tomt kylskåp funkar vanlig vaniljyoghurt utmärkt istället för turkisk.
2 kommentarer:
Du har rätt, receptet är inte komplett utan flingsalt som strös över! Dessutom blandas oljan med lika delas apelsinhonung, fick du med det? Och: orginalreceptet säger aprikos/persikosorbet, men det harvi aldrig fått tag på...
oj, nej det missade mina annars så känsliga smaklökar... apelsinhonung!
Skicka en kommentar