På Sveaplatsen i Göteborg ligger Gyllene Prag, en restaurang som serverar Korv med bröd på ett för oss lite ovant men för östeuropéer vanligare vis.
Korven är ingen gluten-/laktos-/ägg-/kött-/fantasi-/smakfri hot dog, utan en grovmalen, smakrik, rejäl korv med två skivor surdegsbröd, riven pepparrot och potatissallad. Underbart med en öl till. Den något snede kyparen med det något sneda leendet talar gärna om för dig vilken öl som passar till eller om du ätit för lite av grönsakerna.
Sist provade jag ett lysande sommaröl med smak av citrus: Holba.
Den här gången åt jag en svensk klassiker till Holban, Raggmunk och fläsk.
Bästa vännen åt Johans special: hälften cevapcici och hälften friterad ost med tartarsås. Och grönsaker. Inte helt kalorifritt men väldigt gott.
www.gylleneprag.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar