torsdag 18 februari 2010

Havrebaguetter


Har fastnat för ett lättbakat recept med havrebaguetter. De blir sega och goda inuti och krispiga och fina på ytan . Dessutom kan man få dem lite fiberstinna med fullkornshavre.

Annas havrebaguetter 4 st

25 g jäst
6 dl vatten
1 msk honung
2 tsk salt
2 1/2 dl havregryn, gärna fiberberikade
10-10 1/2 dl vetemjöl

Blanda ut jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet och honungen och saltet. Tillsätt havregrynen och nästan allt mjöl. Spara en halv deciliter till utbakning. Arbeta degen för hand, behöver ingen längre bearbetning. Låt jäsa i bunke 1-2 timmar.

Degen är ganska rinnig och lös så ta upp en fjärdedel i taget med väl mjölade händer och forma till en baguette. Vrid den och lägg på plåt. Grädda på 260° i 15 min och sänk sedan värmen till 150° i 12 minuter och njut av doften av nybakat.

Inga kommentarer: