På allmänhetens begäran kommer här en favorit i repris. Galet jobbigt recept med mycket kryddor men det är det lätt värt, har du gjort den en gång vill du garanterat göra den fler. Go curry!
Lammfärscurry 5-6 port
1 msk olja
800 g lammfärs
2 finhackade gula lökar
1-2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk röd currypasta
1 msk tamarindpasta (kan bytas mot pressad lime)
1 msk smulade curryblad (vanligt curry funkar)
1 msk paprikapulver
1 krm spiskummin
2 krm mald koriander
1 krm mald kardemumma
½ msk gult senapsfrö
1 krm cayennepeppar
3 msk kalvfond
2 dl vatten
1 tsk salt
Tillbehör: kokt ris, chutney och matyoghurt
Hetta upp oljan i en gryta och fräs färsen några minuter så den får färg. Blanda ner alla kryddorna, löken och vitlöken. Låt steka i 1 min. Häll på vatten och kalvfond och låt grytan puttra på medelvärme under lock i 20 minuter. Rör om då och då. Grytan tjänar på att lagas i förväg och sedan värmas vid ättillfället.
1 kommentar:
Mums!!!
Skicka en kommentar