onsdag 17 oktober 2007

Äppelpaj goes muffin - det bästa av två världar


Jag spinner vidare på muffinstemat, kan inte glömma en fantastiskt god (och stor) muffins jag blev bjuden på förra veckan. Som av en händelse kom receptet från den tidigare omnämnda muffinssidan http://www.dagensmuffin.se/.

De här skapelserna är som en muffin med äppelpaj i. Det bästa av två världar alltså.

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel

Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn

Topping: Smält smör, blanda i socker och havregryn.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned ett par klyftor i varje form. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 min.

Inga kommentarer: