
Melon- och gurksallad
4 port
1 gurka
1 liten honungs- eller galiamelon
2 msk matolja
pressad saft av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk hackad färsk dragon
150 g Apetina feta
färska dragonblad
Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur den och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär bort skalet på melonen. Dela den i två halvor och ta bort kärnorna. Skär melonen i bitar. Lägg gurka och melon i en bunke. Blanda i olja, citronsaft, salt, peppar och dragon. Lägg upp salladen på ett stort fat och strö över smulad ost och färska dragonblad.
Man måste inte ha dragonblad om man inte gillar det, den är gott med bara salt och peppar också. Och det ska vara sån FET, krämig fetaost, sån man köper på tetra på Toppens Grönsaker på Norra Gubberogatan, Göteborg!
1 kommentar:
hehe, "fetafärska dragonblad"?
Skicka en kommentar