lördag 23 juni 2007

Pepparrot - Horse Raddish


Gårdagens förrätt till grillmiddagen var smarrig. Här är receptet.

Pepparrotstårta
10 bitar
Botten
250 g kavring
75 g smör
Fyllning
3 gelatinblad
400 g färskost
300 g creme fraiche
1 liten gul lök
1 msk vitvinsvinäger
½ dl finriven pepparrot
1 krm salt
½ krm nymalen vitpeppar
Servering
10 skivor kallrökt lax
20 lättkokta sparrisar
100 g löjrom
1 finhackad rödlök
1 citron
dill

Skär bort kanterna på brödet. Smält smöret. Mixa smör och bröd i matberedare. Tryck ut smulorna i en botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt botten stå i kylen i ca 10 min. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Rör ihop färskost och creme fraiche. Skala och hacka löken. Lägg löken i en skål och häll över vinägern. Rör ner pepparrot, lök och kryddor i färskoströran. Ta upp gelatinet och smält med lite av färskoströran i kastrull eller micro. Vispa i gelatinet i resten av ostöran. Häll smeten i formen, jämna till ytan och ställ i kylen 5-6 timmar. Skär upp tårtan i bitar och servera med laxskivor lindade runt två sparrisar, löjrom och hackad rödlök. Garnera med citron och dill.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ingen dålig midsommarmeny! Lite lyxigt att göra sangria på en zinfandel va..? ;-)
/Göran