
Hur man gör den perfekta gå-bort-presenten/impa-på-fika-gästen-grejen på 20 minuter:
Fransk rabarbermarmelad
6 dl finskuren rabarber
2 dl strösocker
1 dl råsocker
1 dl vatten
1 liten bit ingefära
1 krm citronsyra
½ tsk atamon
Skär rabarbern i riktigt tunna skivor. Skär en slant från en ingefärsrot. Blanda rabarber, ingefära, socker och vatten i en skål med höga kanter. Koka på full effekt (800W) i 6 min. Rör om och fortsätt koka i 12 min. Gör marmelad-tricket (häll ut lite och på ett fat och dra en sked igenom, när marmeladen inte åker ihop igen är den klar). När det är klar fiskar du upp ingefärabiten och tillsätter citronsyra och atamon. Häll upp i en värmd, atamonsköljd burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar