onsdag 20 juni 2007

Asiatisk midsommar


Dagens godaste serverade jag på min inflyttningsfest och kan funka till midsommar om man vill ha lite asiatiska influenser. Grillas med fördel utomhus så slipper ugnen bli en härdsmälta. Receptet är tyvärr för många...

Teriyakispett med limesås

24-30 minispett
1500 g entrecôte eller biff
2 dl matyoghurt
2 dl teriyakisås
2-3 pressad vitlöksklyfta
1 dl sesamfrö
24-30 små träspett

Sås:6 dl matyoghurtrivet skal och saft av 1 1/2 lime, 1 1/2 msk honung, 1 1/2 tsk sambal oelek, 1/2 msk salt

Skär köttet i små bitar. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar. Blötlägg träspetten ca 15 min. Trä upp köttet och strö över sesamfrö. Grilla över glöd eller på högsta värme i övre delen av ugnen, 2-3 min per sida. Blanda såsen och servera till spetten.

Inga kommentarer: